You are here

Processen

Selvstarter er et tilbud til studerende iværksættere på uddannelserne i Roskilde. Forløbet giver deltagerne mulighed for at løfte en god idé til en levedygtig forretningside på kort tid.

Selvstarter går i luften med et nyt hold i oktober 2019. I denne omgang er det studerende fra Zealand, der får mulighed for at teste, validere og afprøve deres forretningsidé.

Fire workshops og en stor finale

Efterårets forløb består af fire workshops. Se datoer og indhold her:

Ud over at deltage i de fire workshops forventes alle tilmeldte studerende at arbejde med projekterne mellem de fire workshops. Se mere under spørgsmål og svar.

Deltagerne får mulighed for at pitche foran hele salen til COCONF19-finalen, der finder sted 20. november.

Selvstarter-forløbet er lavet i samarbejde med CORO, der skaber vækst via innovation og samarbejde i Roskilde Kommune.

 

Hvad siger tidligere deltagere?

"Det, jeg har fået ud af Selvstarter, er praktisk erfaring som iværksætterihold, og hvordan man får testet sine hypoteser. Om der overhovedet er en forretningside ved at gå ud og snakke med folk" 
- Martin Hammer, DriversApp (Erhvervsakademi Sjælland)

"Jeg har lært at være åben, og jeg har lært, hvordan man får fat i dem, man skal snakke med. Jeg er stoppet med at være genert og har lært, hvordan man opstarter en virksomhed. Så hvis det her projekt går galt, er jeg klar til det næste. Jeg er helt overbevist om, at jeg bliver iværksætter en dag på en eller anden måde. Og det er ved hjælp af Selvstarter, at jeg har fundet ud af, at det her er noget, jeg har lyst til, og noget jeg kan"
- Fie Hansen, Unit (Roskilde Handelsskole)

"Før jeg startede her, var jeg meget spredt omkring min ide og mit brand. Så det har været vigtigt at komme ud og interviewe nogle folk og få styr på, hvilke behov andre har. Jeg har fået styr på mit brand, mit produkt og også produktionen. Så har jeg rettet fokus i en retning, så jeg opnår noget frem for bare at rende forvirret rundt"
- Martin Kapler, Kaplerbyheir (Roskilde Tekniske Skole)

Hvad kræves i Selvstarter-forløbet?

  • Hvor mange timer skal jeg bruge?

    Du skal deltage i de fire workshops, der hver varer tre timer.

    Derudover forventes det, at du bruger minimum 10 timer om ugen på at udvikle din virksomhed. Det er vores erfaring at dette timetal er absolut minimum for at få en fornuftig fremgang i virksomheden. Her er kundeudvikling den vigtigste aktivitet, da det er gennem kundeudvikling at forretningsmodellen kvalificeres.

  • Kan jeg få hjælp undervejs?

    Det er naturligvis muligt at få sparring på din uddannelse og fra Musicon-sekretariatets projektleder. Men det forventes, at du som Selvstarter-deltager arbejder selvstændigt, og at du på eget initiativ gør det, der er nødvendigt, for at din virksomhed rykker sig.

Senest opdateret

30.09.2019