You are here

Processen

Selvstarter er et tilbud til studerende iværksættere på uddannelserne i Roskilde. Forløbet giver deltagerne mulighed for at løfte en god idé til en levedygtig forretningside på kort tid.

Selvstarter går i luften med et nyt hold i slutningen af januar 2020. Er du studerende på en af de mange uddannelser i Roskilde, har du mulighed for tilmelde dig og dermed teste, validere og afprøve din forretningsidé. Vi screener din idé og din motivation via en kort telefonsamtale inden optagelse.

Fire workshops og en stor finale

Forårets forløb består af fire workshops. Se datoerne her:

 • Tirsdag den 28. januar
 • Tirsdag den 11. februar
 • Tirsdag den 3. marts
 • Tirsdag den 31. marts

For at få plads på forløbet kræver vi, at du kan deltage i alle fire workshops og finalen.

Hvor foregår det?

Alle workshops foregår i Musicon-bydelen. Enten i Musiconhuset på adressen Pulsen 5C eller i Eventrummet i Laboratoriet (ved Aaben Dans), Rabalderstræde 10.

Ud over at deltage i de fire workshops forventes alle tilmeldte studerende at arbejde med projekterne mellem de fire workshops. Se mere under spørgsmål og svar.

Deltagerne får også mulighed for at pitche foran hele salen til den store Selvstarter-finale, der finder sted tirsdag den 21 april.

Hvem står bag Selvstarter?

Selvstarter-forløbet er lavet i samarbejde mellem Musicon-sekretariatet, CORO og de mange uddannelsesinstitutioner i Roskilde.

Projektet er støttet økonomisk af alle samarbejdspartnerne samt Udvalget for Vækst, Erhverv og Globalisering i Roskilde Kommune.

Hvad siger tidligere deltagere?

"Det, jeg har fået ud af Selvstarter, er praktisk erfaring som iværksætterihold, og hvordan man får testet sine hypoteser. Om der overhovedet er en forretningside ved at gå ud og snakke med folk" 
- Martin Hammer, DriversApp (Erhvervsakademi Sjælland)

"Jeg har lært at være åben, og jeg har lært, hvordan man får fat i dem, man skal snakke med. Jeg er stoppet med at være genert og har lært, hvordan man opstarter en virksomhed. Så hvis det her projekt går galt, er jeg klar til det næste. Jeg er helt overbevist om, at jeg bliver iværksætter en dag på en eller anden måde. Og det er ved hjælp af Selvstarter, at jeg har fundet ud af, at det her er noget, jeg har lyst til, og noget jeg kan"
- Fie Hansen, Unit (Roskilde Handelsskole)

"Før jeg startede her, var jeg meget spredt omkring min ide og mit brand. Så det har været vigtigt at komme ud og interviewe nogle folk og få styr på, hvilke behov andre har. Jeg har fået styr på mit brand, mit produkt og også produktionen. Så har jeg rettet fokus i en retning, så jeg opnår noget frem for bare at rende forvirret rundt"
- Martin Kapler, Kaplerbyheir (Roskilde Tekniske Skole)

Hvad kræves i Selvstarter-forløbet?

 • Hvor mange timer skal jeg bruge?

  Du skal deltage i de fire workshops, der hver varer tre timer.

  Derudover forventes det, at du bruger minimum 10 timer om ugen på at udvikle din virksomhed. Det er vores erfaring at dette timetal er absolut minimum for at få en fornuftig fremgang i virksomheden. Her er kundeudvikling den vigtigste aktivitet, da det er gennem kundeudvikling at forretningsmodellen kvalificeres.

 • Kan jeg få hjælp undervejs?

  Det er naturligvis muligt at få sparring på din uddannelse og fra Musicon-sekretariatets projektleder. Men det forventes, at du som Selvstarter-deltager arbejder selvstændigt, og at du på eget initiativ gør det, der er nødvendigt, for at din virksomhed rykker sig.

Senest opdateret

21.01.2020